30.1.2014

Eläinlääkärillä.

Käytiin Timin kanssa tänään taas eläinlääkärillä. Tarkoituksena oli ottaa allergiatestit, mutta eläinlääkäri puhuikin mut ihan ympäri ja päädyttiin, ettei oteta niitä testejä vielä. Koska mainitsin myös Luigin raapivan ja järsivän itseään aina välillä (olen varmaan yliherkkä ja -huolehtivainen kaikkien T:n ongelmien jälkeen), niin elli antoi molemmille koirille ulkoloishäädöt, Timille kortisonikuurin, korvahuuhteen, ihohuuhteen ja Hypoallergenic-ruuan.

Mietin tuota ruuan ottamista pitkään, koska alunperinhän aloin korjaamaan iho-ongelmia siirtymällä raakaruokaan. Nyt kuitenkin oli vaihtoehtona eliminaatiodieetti raakaruualla tai tuo ruoka. En todellakaan tiedä miksi valitsin tuon ruuan, koska en ihan oikeasti tiedä yhtään mitä siinä on, mutta ajattelin, että sama sitä on kokeilla sen pari kuukautta ja se oli myös vanhempieni mielestä parempi vaihtoehto. Jos oireet lisääntyy muutaman viikon jälkeen, niin aloitan sitten kokeilemaan eliminaatiodieettiä kanan tai muun lihan avulla.

Royal Canin Hypoallergenic -ruuan raaka-aineet: riisi, hydrolysoitu soijavalkuaisuute, eläinrasvat, kivennäisaineet, hydrolysoitu siipikarjanmaksa, juurikaskuitu, soijaöljy, frukto-oligosakkaridit, kalaöljy, tauriini, purasruohoöljy, L-tyrosiini, samettikukkauute (luteiinin lähde), vitamiini. 

Korvat Timi raapii nykyään ihan auki ja samoin jalat tulee järsittyä. Koska T ei kuitenkaan raavi muuten koko kroppaansa ja iho ja turkki on yllättävän hyvässä kunnossa, niin elli epäili atopiaa. Olin siitä onnellinen, että pääsimme juuri tuon eläinlääkärin vastaanotolle, hän oli hyvin rehellinen ja ensimmäinen, joka otti atopian edes esille.

Ihoon laitetaan nyt ulkoloishäätö (en usko sen toimivan yhtään enempää kuin syksylläkään), kortisonia aletaan syöttämään parin viikon ajalta (miksi aina annetaan kortisoni-/antibioottikuuri?), korvia huuhdellaan 1 krt/vko näin alkuunsa ja koira pestään viikottain (miksi kutiavaa koiraa pitää pestä?).

Paljon ajatuksia heräsi siis eläinlääkärireissulla, mutta mielenkiinnosta kokeillaan nyt näitä juttuja, kirjailen ylös miten ruoka toimii ja allergiatestit tai eliminaatiodieetti tulee ajankohtaiseksi luultavasti myöhemmin tänä vuonna.

Yksi asia mikä harmittaa, on se, että ilmoitin Timin Pellon näyttelyyn. Se on kalunnut kaikki jalkansa, silmät vuotaa ja korvat on auki, niin eipä tuo koira ihan parastaan näyttelyssä voi antaa. Mutta tiedänpä ainakin, että Pellon ryhmis jää Timin kohdalta tämän vuoden ainoaksi.

6 kommenttia:

  1. Ihanasti ja onnistuneesti koodattu blogi. Tsemppiä näyttelyihin:) Minullakin on eläinaiheinen blogi osoitteessa: http://silkkiturkit.blogspot.fi .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :)
      Käyn tsekkaamassa sinunkin blogisi.

      Poista
  2. Voi sentään, Timi-ressua ja sinua myös. Mitä se kortisonikuuri tarkoittaa? Minä en tullut vakuuttuneeksi tuon eläinlääkärin puheista, olen sen verran epäileväinen kaiken kokemani jälkeen. Jo tuo viikottainen peseminen kuulostaa ihan älyttömältä, ihohan siinä kuivuu ja kuiva iho kutiaa ja on herkempi menemään rikki. Ja ulkoloishäätö ilman loisien toteamista? Saavat koirat myrkkyjä elimistöönsä todennäköisesti turhaan, ei ole hyvä juttu herkälle immuunisysteemille eikä varsinkaan pienikokoisille koirille.
    Mun blogilistassani on muutama samoista ongelmista kärsivä, kjäypä kurkkaamassa ja lue ne blogien vanhemmat postaukset myös, mitkä käsittelevät näitä terveysasioita. Saat ainakin vertaistukea ja ehkä jotain uutta tietoakin.

    http://ticomittelspitz.blogspot.de/
    http://villakoiranviemaa.blogspot.de/

    Pidän kovasti peukkuja sinulle ja koirillesi! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin aina olen hirveän varpaillaan näiden juttujen suhteen ja toivon aina löytäväni oikeanlaisen eläinlääkärin, tämä tuntui tähän mennessä parhaimmalta.
      Kortisonia annetaan nyt alussa kaksi kertaa päivässä, sitten kerran päivässä ja annosta pienennetään niin, että lopulta annetaan joka toinen päivä. Noin kahden viikon kuuri, jolla ainakin atopia rauhoittuu, jos nämä jutut siihen viittaa. Ja ulkoloishäätö oli minunkin mielestäni vähän turha, enkä kovin mielellään varsinkaan Timiin mitään mömmöjä laittaisi.

      Seuraillaan tilannetta ja käyn lukemassa myös nuo blogit. Kiitos kovasti tuesta! :)

      Poista
  3. Ai että, toivottavasti Timin ongelmat alkavat aueta. On niin ihana tunne löytää eläinlääkäri, joka oikeasti ymmärtää koiraa ja osaa olla avuksi. Niin ja tää uusi ulkoasu on muuten tosi toimiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :)
      Ja niimpä! Nyt olin ihan onnessaan, kun ensimmäistä kertaa tapasin eläinlääkärin, joka käski soitella kortisonikuurin jälkeen ja kertoa miten on mennyt jne. eikä vaan antanut lääkekuuria ja toivottanut onnea.

      Poista