3.2.2014

Kysymyspostauksen vastaukset, osa 1.

Kysymyspostaukseen tuli ihan huikean paljon kysymyksiä (tai määrä tuntui ainakin minusta suurelta!) ja osaa vastauksista piti miettiä tosi pitkäänkin. Olen tosi kiitollinen jokaisesta kysymyksestä ja toivottavasti saatte näiden vastausten myötä tietää minusta ja hurtista jotain uutta! :-)

Kysymyksiä kun tuli niin paljon enkä osaa vastata lyhyesti, niin laitan nää vastaukset 3-4 osassa, pikkuhiljaa vastailen, enkä laittanut näitä järjestykseen vaan nappasin kysymyksen sieltä ja toisen tuolta.

Mikä on huikeinta mitä olet kokenut koirien kanssa?
Apua! Eka kysymys ja heti menee sormi suuhun. Mun mielestä viime syksyn koiraleiri Timin kanssa oli ihan mahtava kokemus, tutustuin tosi moneen ihmiseen, joista on tullut mulle läheisiä ystäviä ja T pääsi oleilemaan useamman koiran kanssa, treenaamaan eri lajeja jne., joten taidan mainita sen.

Samoin Lahden pentunäyttelymatka Luigin kanssa kahdestaan junassa, yhdessä yössä matkustettiin läpi Suomen ja toisena yönä myöhemmin takaisin, olin maailman ylpein hienosti käyttäytyvästä hurtasta ja näyttely meni hienosti. Pentunäyttelyssä VSP-pentu oli mulle tosi suuri juttu, ei sitä monet varmaan tajuakaan, miten ylpeä olin tuosta pojasta.

Rinkka, boksi, Ikean ostokset ja koira Riihimäen asemalla. Huh!
Mitä et tahtoisi kokea uudestaan?
Kun Timi oli ollut meillä viikon verran, eli se oli n. 9-viikkoinen, se alkoi voida pahoin, kiersi ympyrää ja oksensi, se tärisi ja oksensi aina välillä kun pystyi. Mikään ruoka tai juoma ei maistunut, joten soitettiin eläinlääkärille. (Timi oli silloin muuten tosi pieni, n. 2 kg ja säkää 16 cm!) Noh, mentiin autolla, jossa se edelleenkin tärisi ja oksensi, mutta heti kun päästiin eläinlääkärin vastaanotolle, niin Timppa alkoi heiluttamaan häntää ja huono olo loppui siihen.. Onneksi koira oli kunnossa ja saatiin hieno 100 €:n lasku, kun päivystysajalla mentiin. Tää oli kuitenkin sellainen hetki, että olin aivan kauhuissani kun en tiennyt mitä tapahtuu ja pelkäsin menettäväni sen, joka minut oli juuri tehnyt hirmuonnelliseksi.

Minkälaiset tilanteet arkielämässä saavat sinut hymyilemään huomaamattasi?
Luigi, jonka häntä heiluttaa koiraa. Luigi, joka tietää että kun mamma hakee naksuttimen esille, niin nyt tehdään temppuja. Luigi, joka kokeilee antaa tassua, menee maahan, istuu, kierii ja koskettaa tassullaan minun jalkaani, josko joku niistä tempuista olisi se, mitä yritän siltä odottaa. Luigi, joka tuntee paremmin nimen Pösilö, kuin oikean nimensä.

Timi, joka hyppii edelleen samalla lailla kuin 8-viikkoisena. Timi, joka antaa kaikkien rapsutella sitä ja se vaan jaksaa istua paikoillaan. Timi, joka rakastaa pitkänpitkiä metsälenkkejä. Timi, joka tykkää allergiaruuasta enemmän kuin raa'asta. Timi, joka rakastaa jokaista tyttö- ja poikakoiraa, joka vastaan kävelee. Varsinkin jälkimmäisiä..

Onko Timillä tai Luigilla jotain suosikkileluja tai lempiruokia? Entä asioita, joita ne inhoaisivat?
Timin lempilelu on ehdottomasti Ikean rotat. Niitä parempia ei vaan löydy. Sille maistuu melkeinpä kaikki ruuat, parhaita ruokaruokia on varmasti broiskun siivet tai kalkkunankaulat. Herkuista lihapullat tai HHC:n kanakierteet maistuu! :p Timi taas vihaa poroa, sekä broiskun sydämet se kantaa usein pois eikä syö niitä. :-D Tällä hetkellä syötettävä Hypoallergenic-ruoka saa myös T:n tekemään ihan mitä vaan!
Luigin lempileluihin kuuluu sellainen pehmolelu, jonka sisällä on pullo ja kun lelua pureskelee, niin se narisee. Lui myös rakastaa vinkuleluja, sekä palloja. Ja kaikki pehmolelut, jotka voi tuhota, on tosi jees. Luigi syö ihan mitä tahansa ruokaa, mutta keitetty munuainen on varmaan ykkösherkku. Sille maistuu hyvin myös dentastixit tai ne hampaidenhoitoluut, joita on usein vihreinä, punaisina ja keltaisina. En kyllä juuri nyt keksi asiaa, mitä Lui inhoaisi! Ehkä vesisadetta ja kylmiä pakkaspäiviä, hyi!

Minkälaisia temppuja pojat osaavat?
Timi osaa istu, maahan, paikka, orava, kieri, tassu, toinen, hei (ylävitonen oikealla tassulla), moi (ylävitonen vasemmalla tassulla), päälle (nostaa etutassut vadin päälle), etsi, putkeen ja rotta, eli se hakee rottalelun ja tuo sen mulle.
Luigi osaa istu, maahan, päälle (nostaa etutassut vadin päälle), pinta (kontaktipinta), takaa (esteenkierto), ämpäri (kiertää vadin etutassut vadin päällä), kieri, odota, tassu, omena (kierii lattialla), koske (koskettaa kuonolla minun kättä - tätä harjoitellaan), putkeen (menee putkeen), varvas (koskettaa tassullaan minun jalkaani). Lisäksi harjoitellaan kapulan ottamista suuhun.


Näistä tempuista voisin kirjoitella postausta videoiden/kuvien kera!

Millainen olisi unelmakoirasi?
Hmm.. Tähän ei saanut vastata kumpaakaan omista koiristani. :D Käytän kuitenkin niiden ominaisuuksia. Timi on leppoisa ja rauhallinen, Luigi ahne ja miellyttämisenhaluinen. Nämä neljä ominaisuutta voisin yhdistää, ja pärjäisin pitkälle. Eli haluaisin koiran, joka tekee täysillä silloin kuin pitää ja kuuntelee minua, mutta toisaalta tykkään rauhallisuudesta ja siitä, ettei koira häsellä ihan kokoajan.

Osaatko puhua sujuvasti muita kieliä kuin suomea?
:D En. Olen surkea kielissä. Vaikka pidänkin tärkeänä kielitaitoa ja haluaisin oppia puhumaan eri kieliä, niin en vain osaa. Englantini on hirveää möngerrystä ja ruotsi vielä hirveämpää. Asiat varmasti korjaantuisivat, jos puhuisin kieliä enemmän. Molempia kieliä osaan kirjoittaa ihan hyvin, lausuminen vaan on se ongelma.

Uskotko johonkin korkeampaan voimaan, kuulutko kirkkoon?
Tähän voisin kirjoittaa todella pitkän vastauksen (kuten näköjään mihin tahansa :D). Kuulun kirkkoon, mutta korkeimmista voimista en ole varma. Olen mukana seurakunnan toiminnassa esim. isosena ja lastenkerhonohjaajana. Meinasin myös yläasteen jälkeen hakea kristilliseen opistoon lastenohjaaja-koulutukseen, mutta se jäi sitten. Pohdin paljon asioita ja muutama viime vuosi on mennyt miettiessä omaa kantaa näihin juttuihin, jotka usein ovat pinnalla. Rippileiri pari vuotta sitten oli hieno kokemus enkä vaihtaisi hetkeäkään pois! Käyn kirkossa useimmiten pääsiäisenä ja jouluna, ja yleensä näiden lisäksi vielä muutaman kerran vuodessa.
Mulla ei mitään ehdotonta suhtautumista ole mihinkään. Arvostan niitä jotka kuuluvat kirkkoon, mutta ihan yhtälailla niitä, jotka eivät kuulu ja ovat erimieltä asioista, se on vaan rikkaus. :-)

Osaatko sanoa mikä mahtaisi olla toisen koirasi rotu, jos et olisi innostunut brasilianterriereistä?
Hmm. Näin kun miettii, niin Lui tuli meille niin hyvään saumaan ja rotu on vastannut kaikkia odotuksiani, joten vastaus voi olla vaikea (ja taas mennään pitkän kaavan kautta!).
Mullahan aiemmin kiehtoi isot koirat. Paimenkoirat, lapinkoira, amstaffit, airikset, jne. Kuitenkin, mulla ei tällä hetkellä ole resursseja hoitaa suurta koiraa ja koska Timikin on pieni, olen tottunut sen kokoisten koirien kanssa enemmän olemaan. Mulla kiehtoo hirveästi myös kääpiöpinserit ja manssia mietin, joten varmastikin jompikumpi noista. Pienet/keskikokoiset koirat sopivat vaan paremmin mun elämään ainakin tällä hetkellä. :-)

Onko kukaan vastaantulija osannut veikata oikein Luigin rodun/onko sinulta kyselty minkä rotuinen se on?
On sitä kyselty! :D Ensimmäinen veikkaus oli lintukoira, paljon on tullut ”joku terrieri”, sekä vinttikoiraa on arvailtu. Myös kääpiöpinseri on ollut ehdotuksena sekä pihakoira. Paikkakunnalla, jossa asustelen, Lui on 3. brassi, joten ei todellakaan mikään yleinen näky katukuvassa. Usein kun kerron Luin olevan brasilianterrieri, niin vastaus on ”aijaaa….niin mikä?”

2 kommenttia:

  1. Jee vastauksia! :) Aivan takuuvarmasti tuli uutta tietoa teistä, innolla odottelen loppuja vastauksia. Meilläkin on muuten tollanen Ikean tunneli, se on ihan huippu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla että joku oikeasti lukeekin näitä vastauksia. :) Ja tuo Ikean tunneli onkin, molemmat meidän koirat osaavat mennä putkeen!

      Poista