20.12.2014

Käyttäkää niitä heijastimia!

Heijastimet on ehkä helpoimpia henkivakuutuksia, mitä ihmiselle on tehty ja siltikin tuntuu, että suurin osa meistä kaksijalkaisista ei niitä oikeasti käytä. Pimeyden tullessa se heijastin kannattaa kuitenkin oikeasti kaivaa tai ostaa jotain ja ripustaa takkiin tai housun lahkeeseen. Mun mielestä ehdottomasti parasta olisi sellainen kunnon heijastinliivi, mutta haluaisin ehdottomasti sellainen naisten mallin, joka on vähän istuvampi kuin se perinteinen liivi ja sitä en oo vielä ehtinyt kotiuttamaan.

Koiraa ulkoiluttaessa on kuitenkin tärkeää myös se, että koiralla on joku huomioväline, on se sitten liivi, haalari, panta, hihna tai vilkkuvalo. Meidän Timi on oikeasti pimeän aikaan ihan kuin joulukuusi, mutta tässä uskon sanontaan enempi parempi ja olen vaan onnellinen, että Timi antaa esimerkiksi sen heijastinliivin päällensä pukea.

Yleisimmin siis ulkoilemme tällaisella varustuksella:



*Hurtta Collectionin heijastinliivi, joka on ihan mahtava. Tuo vetoketju menee siis selän puolella ja vaikka aluksi pelkäsinkin, niin karvat ei jää tuonne väliin. Ei enää sitä tarranauhojen kanssa värkkäämistä!
*Puolikurra, jossa heijastinnauhaa.
*..lisäksi pantaan on kiinnitettynä Orbilocin vilkkuvalo.
*Heijastinjatke, joka on samaa väriä puolikurran kanssa

Näiden lisäksi Timillä on Hurtan nahkahihna, jossa niitä heijastimia ei siis ole.

Itselläni on sitten myös muutama heijastin vaatteissa ja isäni käyttää aina heijastinliiviä ulkoiluttaessaan Timiä.

Millaiset heijastimet sulla ja koirillasi on käytössä?

6 kommenttia:

  1. Hyvä ja tärkeä postaus! Just tänään Tiian kanssa Mustissa&Mirrissä katottiin Orbiloc-valoa ja hetken harkitsin sellaisen ostamista jopa. Nanaa ei pimeällä näe kyllä ollenkaan, varsinkaan kun se juoksee vapaana..

    Heijastinliivi on ainakin pidemmillä lenkeillä päällä niin koiralla kuin omistajallakin. Lisäksi Nanan pannassa on heijastinta ja hihnassakin on kiinni mätsäristä taannoin voitettu heijastin :) Mutta täytyy kyllä myöntää, että kun liikun ilman koiraa, ei minulta löydy heijastinta mistään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä miksi tunnistan itseni niin hyvin tuosta, että "kun liikun ilman koiraa, ei minulta löydy heijastinta mistään :D" - vasta tänä syksynä oon ottanut käyttööni yhden heijastimen, kun liikun itsekseni, muuten mulla ei ole kyllä ollut sitä. Ja sitten taas, kun menen koiran kanssa lenkille, niin mulla on monen monta heijastinta, vaikka koira on jo niin kuin joulukuusi.. :D
      Tuo Orbiloc saa edelleenkin kaikki mun suositukseni! Se näkyy pimeällä niin hyvin, vaikka aika kallis ostoshan se on. Meillä on kestänyt nyt viime talven ja toivottavasti kestää vielä useammankin.

      Poista
  2. Hieno varustus Timillä lenkkeilyyn! Varmasti näkyy hyvin pimeällä :) Oon kans aivan samaa mieltä, et niitä heijastimia pitäis oikeasti käyttää. Ei riitä, että ne jossain siellä kaapin perällä lojuu! Vaikka on kyllä pakko myöntää, ettei ihan aina itekään jostain kumman syystä "muista" ottaa sitä mukaan... ;)

    Meillä mennään tällä hetkellä ihan heijastinpannalla ja hihnaan kiinnitettävällä heijastimella. Heijastinliivi ois tosi hyvä Kertullekin, kun ei se pannan heijastin kuitenkaan hirveästi erotu sieltä karvan seasta. Viime syksynä sellasen ostinkin kokeiluun, mut vaatekammoisena sen pitämisestä ei tullut yhtään mitään... Nyt oiskin suunnitelmissa tehdä ite Kertulle sellanen kevyt versio heijastinliivistä, joka ei aiheuttais turhaa ahdistusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tosi hyvä, että teillä on kuitenkin panta ja heijastin! Jos vaan saat tehtyä jonkunlaisen version heijastinliivistä, niin tosi hieno juttu. :)

      Poista
  3. Meiltä löytyy aikalailla samalainen varustus - erona vain omatekemät hihnat ja pannat. Tuo Hurtan heijastinliivi on kyllä huippu yhdistettynä tietenkin tohon Orbilocin valoon. Kummatkin ehdottomasti hintansa arvoisia ostoksia :-)

    Lisäksi mulla itsellä on päässä otsalamppu ja päällä heijastinliivi. Useimmiten myös housunlahkeissa pyörii parit ylimääräiset heijastimet.

    Naapureilta ollaan saatu useasti kehuja, kun meidät näkee jo kaukaa ja ennenkaikkea, itsellä on huomattavasti turvallisempi olo lenkkeillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän heijastinvarustus kuulostaa kyllä tosi hienolta! Voin niin suositella noita kehumiasi tuotteita kaikille, vaikka Orbiloc alussa tuntuikin kalliilta, niin kyllä se vaan on ollut niin hyvä kun luvattiin. :)

      Poista